Trender och stilikoner

Hösten är här och modet i år är bland annat lårhöga stövlar, boots i vinrött samt kappor och vackra halsdukar. Vi gillar verkligen sjalar och scarves här, men idag ska vi prata mer om stil generellt och just trender.

En som sätter trender trots att hon inte har en egen stylist är svenska Hollywoodstjärnan Alicia Vikander, om detta kan vi läsa i denna artikel i Expressen. En tjugosexåring från Göteborg gör succé på röda mattor och galor och det inte bara med sin talang, men även med sin starka känsla för smak Chic och modern enligt vissa, trendkänslig och medveten enligt andra. Vi undrar om hon också ha fått smak för de lårhöga stövlarna som är senaste stora trenden runt om i världen, gärna i mocka. I VK kan vi läsa att denna trend med stövlar som går långt upp över knäna nu är högsta mode, och det är faktisk riktigt snyggt.  Stilikon eller inte är det helt rätt att vandra runt på lövklädda gator i detta. Ett smart tips när man köper skor är att shoppa skor på nätet, det blir oftast både billigare och enklare.

En annan mytisk stilikon

Andra stilikoner är Jane Birkin, som vi kan läsa om här i SvD. Från sextiotalets swinging London fram till dags dato är denna person nästan mystifierad med sin klassiska lugg, sina uttrycksfulla ögon och lite sneda tänder. En alldeles egen väska har hon också, från inga mindre än Birkinväskan från Hermés. Numera bär hon allt som oftast herrkläder snarare än kortkort. Man kan givetvis vara både stilikon och bekväm, det viktigaste är så klart att man är just bekväm med det man bär, annars märks det nog dessutom ganska väl att man inte är det.

Oavsett om man följer trender eller inte är det alltid roligt att se vad som kommit och gått i just modeväg, från bootcut till stuprör till utsvängda jeans. Från grunge till sportmode till elegant och sobert. Modet är en riktig bladvändare, på fler än ett sätt.