Smart höstshopping

903916-chinese-models-in-shenzhen-fashion-weekHur ser höstens trender ut? Vad är nyckelplaggen, de hetaste färgerna och vilka accessoarer är helrätt? Gör plats i utrymmena för lite nytt, för i höst finns det oerhört mycket snyggt, men det gäller att handla smart!

Mycket av modet som är inne i höst håller sig i en klassisk anda, med stilrena plagg och accessoarer, snygga mönster, häftiga material och djärva färger. När det gäller accessoarer så är klockan en klassiker som i höst är större än någonsin, gärna med natoarmband från http://natobutiken.se, vilket passar till det mesta. Det går att kombinera till vardag och fest och blir den där perfekta detaljen till outfiten. Vill man ha ännu mer accessoarer så är berlocker, mönstrade sjalar, snygga läderskärp, blomdetaljer och portföljväskor helrätt att bära bland fallande färgglada höstlöv.

Mode

På catwalken syns det mycket pennkjolar, fylliga kjolar och välskräddade byxor, skriver modeexperten i Göteborgsposten. Längderna har blivit generellt längre vilket funkar perfekt för hösten och gör att modet är mer anpassat för alla, många tycker inte om att klä sig i kortkort. Kavajen är ett plagg som återkommit tydligt i höst och det är helt okej att låna sin killes eller mans kavaj, oversize och boyfriend-style funkar perfekt. Vill man ha en kvinnligare touch är det bara sätta ett skärp i midjan. Fler av trenderna är parallella. Både tight 70-tals inspiration är trendigt samtidigt som 80-talets oversize-trend syns tydligt. Det syns mycket klassiska färger som vinrött, svart, grått och mörkgrönt i höst, samtidigt som starka färger som neon fungerar lika bra. Rutigt och randigt i alla former kommer och den djuriska trenden med leopardmönster och fuskpälsdetaljer syns också. Nyckelplagget är solklart byxan, enligt Modejournalisten Carina Adamsberg. Höga byxor, låga byxor, hängiga byxor med knyt, långa, vissa, smala, korta och raka, ja i alla former är den välskräddade byxan höstens nummer ett.

Undvik onödig shopping

Det är lätt att hamna i ett provrum med kläder som inte faller i smaken, men ändå hamnar de ibland i shoppingpåsen. Här följer tips på hur man shoppar smart:

  • Planera shoppingen
  • Åk inte spontant
  • Se över garderoben och byt ut
  • Planera shoppingen utifrån passande plagg hemma
  • Stress-shoppa inte
  • Köp inte liknande plagg