Snygga sjalar

Sjalar och scarves

Känner du att det är dags för en ny scarf? Vi kan inte säga åt dig exakt vilken du ska välja, men det finns några tillverkare som vi vill göra dig uppmärksam på.

Många av oss har plockat fram våra halsdukar för att möta hösten. Men varför inte investera i en ny scarf också?

Drake’s är en tillverkare som de flesta scarf-fantaster känner till. Företaget, som inte har någonting med den kanadensiske rapparen att göra, är inte så gammalt, men verkar i en brittisk, klassisk tradition. Samtidigt hämtar de inspiration från oväntade ställen, exempelvis från Kelim-mattor, till sina scarves. Många av de sjalar som finns i den nuvarande kollektionen har motiv som för tankarna till medeltidens och renässansens bonader.

Berg & Berg är ett svensk-norskt företag som spelar på samma planhalva som Drake’s, men företaget är betydligt mindre. Det märks både på designen och på priserna. Vill man ha något lite mindre vågat kan man hitta det här. Det behöver inte betyda att kreationerna är tråkiga. Vad sägs till exempel om en lila, paisleymönstrad scarf, tillverkad i Italien i en blandning av ull och modal (ett viskosmaterial).