Lasra bort den pinsamma hårväxten med IPL

Finns det någon skönhetsbehandling i världen som borde rekommenderas så är det laser. Den fungerar inte bara mot små rynkor, ärr och solfläckar, utan hjälper även till att ta bort pinsam hårväxt. Förvisso är behandlingen ingen lisa för själen om du inte har skyhög smärttröskel, och du kommer garanterat att svära rejält åt din behandlare. Dock blir resultatet fantastiskt.

Har du beslutat dig för att ta bort hår med laser, genom att låta IPL-maskinen avlägsna pinsam mustasch eller trimma din skog till bikinilinje? Grattis, det kommer göra ont men det kommer att fungera. Efteråt blir du röd som ett mosat äpple, du kan få blåsor och det kan ta 6-8 gånger innan du märker resultatet. Men sedan blir du len som en babystjärt, och håret – ja det är oftast puts väck!

Så går IPL-behandlingen till

Det finns många olika lasermaskiner för att avlägsna hår och rynkor, men IPL-maskinen är den laser som fungerar bäst på oönskad hårväxt. Den är inte lika kraftfull som andra lasermaskiner, vilket gör att det finns mindre risker att bli bränd. Inför behandlingen bör du komma avsminkad om det är ansiktshår du vill ta bort. Din behandlare lägger på en sval gel på områdena som ska lasras, så att det avger en kylande (och därmed skönare) effekt. Varje pulsar känns nämligen som om någon snärtade dig med ett stekhett gummiband.

Att tänka på inför laserbehandlingen

Tänk på att ju mörkare hårstrån du har, desto bättre resultat kan förväntas eftersom det mörka pigmentet leder laserstrålen ned i hårsäcken på ett effektivare sätt. Du som dock är mörkhyad, bör vara försiktig med laser och kemiska peelingar med mera, eftersom mörk hy har en benägenhet att få mer ärr och skador. Observera även att du kan få mer hårväxt till en början, eftersom lasern stimulerar inaktiva hårsäckar. Därför bör flera behandlingar med cirka 3 veckors mellanrum, göras. Sist men inte minst bör du uppsöka en duktig behandlare som vet hur en slipsten ska dras.

Här nedan följer ytterligare några punkter att bocka av innan du behandlas med “helvetespistolen”.

  • Vistas aldrig i solen innan eller efter behandlingen, på upp till 5 veckor. Det ger upphov till pigmentförändringar.
  • Träna helst inte på 24 timmar efter behandlingen.
  • Blek, plocka eller vaxa inte håret på 6 veckor innan du lasrar dig.