Den perfekta festklänningen

Ett av de plagg som förmodligen alla kvinnor har i sina garderober är en fin festklänning. Men att hitta den perfekta klänningen är inte helt lätt. Hittar man klänningen på nätet är det viktigt att man köper den från en pålitlig sajt som erbjuder kläder med rätt passform. Vad gäller höstens klänningstrender är det bland annat skinn, spets, sammet och tajta klänningar som gäller.

I Expressen kan man läsa om en kvinna som köpte sin drömklänning på nätet. När hon fick hem klänningen visade den sig dock vara allt annat än en dröm. Klänningen var nämligen oerhört osmickrande och satt inte alls som på modellen på bilden i butiken. Kvinnan beställde hem klänningen från den kinesiska motsvarigheten till Amazon och den var snarlik den blåsa som Jaimie Alexander bar vid en filmpremiär för två år sedan. Nu vill kvinnan varna andra för att köpa liknande klänningar på nätet och det gör hon genom att publicera bilder på sig själv iklädd katastrofklänningen.

Mängder av klänningar på nätet

Att helt undvika att handla sina festklänningar på nätet för att man är rädd att de ska sitta fel, är dock lite att gå till överdrift. Det finns nämligen massvis av sidor som erbjuder enormt fina klänningar som sitter som en smäck på de allra flesta. Så om man är ute efter en julklänning att bära på julafton eller på någon julfest, bör man alltid vända sig till nätet. Där finns nämligen ett enormt utbud och vill man hitta en klänning som inte precis alla andra kommer att ha på sig, är nätet den enda utvägen. Det man alltid bör vara uppmärksam på när man köper kläder på nätet är dock att man beställer från en sajt som man litar på och som har bra rykte. Annars finns det en risk för att kläderna inte lever upp till förväntningarna eller till och med är dåligt sydda. Detta fick en kvinna som man skriver om i Aftonbladet uppleva. När hon beställde en festklänning till en kompis bröllop från en svensk sajt, fick hon hem en klänning som såg ut att vara gjort av ett litet barn på syslöjden. Sajten visade sig i efterhand vara baserad i Hongkong och klänningen var förmodligen gjord på en kinesisk fabrik.

Höstens trender inom festklänningar 189584-prom-dress

Men när man ska köpa en festklänning är det inte bara viktigt att ha koll på var man beställer den från. Det är även viktigt att man har koll på de trender som finns för klänningarna den här säsongen så att man är rätt trendmässigt. I höst och vinter ser vi en rad olika trender när det gäller klänningar och festplagg. Några av dessa trender är:

  • Klänningar i skinn och skinnimitation.
  • Klänningar med drapering som är smickrande och ger en fin figur.
  • Chiffongklänningar och klänningar i spets.
  • Tajta klänningar i sköna material som går ner till vaderna.
  • Klänningar i mocka och sammet.
  • Stickade klänningar. Läs mer.